_mg_9505

Ahmet gt & Cevdet Erek: Ahmet Cevdet Bey Presents Tunnel of Fear, 2011. Installationsview. Roed_pil_left2 01/07 Roed_pil_right2

Velkommen til Ahmet Cevdet Beys univers af tricks, gys og hverdagsmagi! To af Tyrkiets fremtrædende kunstnere, Ahmet Ögüt og Cevdet Erek, iscenesætter en del af Overgadens øverste etage til en horrortunnel fuld af overraskelser.  

I deres første fælles projekt nogensinde er de to kunstnere smeltet sammen til én og samme person; den mislykkede, men stolte alkymist Ahmet Cevdet Bey. I en stedsspecifik totalinstallation, der bl.a. består af kuriøse og kitschede objekter fra Istanbuls gadeboder inviterer han på en rejse ind i en verden, hvor grænserne mellem frygt, spænding og glæde er glidende, og hvor der vendes op og ned på vores sanser og orienteringsevne.

Som i et spejlkabinet forvrænges og forstørres dagligdagens personlige forhandlinger om anerkendelse og respekt, om rigtigt og forkert samt den almenmenneskelige angst for ensomhed, ekslusion og fremmedgørelse. I værket lægger Ahmet Cevdet Bey alle disse bekymringer og spekulationer frem for beskueren, der inviteres til spejle sig i tunnelens flerstemmige kor af absurditeter, mærkværdigheder og groteske banaliteter.  

Begge kunstnere arbejder i et bredt felt af medier, og i Tunnel of Fear forenes Ögüts kritiske og underspillede humoristiske undersøgelser af dagligdagens sociale og politiske forhold med Ereks interesse for beskuerens perception og oplevelse af et givent rum. Med et glimt i øjet kobles horrortunnelens karakteristiske ‘low budget’-koncept med hverdagens små genvordigheder, men også til spørgsmål om global økonomi, transnationale virksomheder og billig arbejdskraft.

Udstillingen er kurateret af Celenk Bafra og Kathrine Bolt Rasmussen. Projektet er et samarbejde med Istanbul Foundation for Culture and Arts (IKSV) og er realiseret med støttet fra det tyrkiske udenrigsministerium, The Promotion Fund of the Turkish Prime Ministry og Statens Kunstråds Internationale Billedkunstudvalg.

Download udstillingsfolder her


Spacer


For mere information kontakt Anne Riber +45 3257-7273 ar@overgaden.org

Ahmet Ögüt og Cevdet Erek: Ahmet Cevdet Bey presents Tunnel of Fear
03.09.2011 - 06.11.2011

Overgaden.
Institut for Samtidskunst

Overgaden Neden Vandet 17
DK-1414 København K

info@overgaden.org
+45 3257-7273

Tirsdag-søndag 13-17, torsdag 13-20